Amalian Helmiä

26. lokakuuta 2015

Pojat leikkii

On niin hauska seurata poikien puuhia, kun mahtuvat jo samaan leikkiin. Mönkivät majasilla, pärryyttävät autoilla tai vaikka isoveikka hauskuuttaa pikkuveikkaan matkimalla eläimiä.
Kiire on nuoremmalla veljen perään ja arki on aloitettu loman jälkeen mustelmalla pienemmän otsassa. Aikoinaan esikoisen ollessa pieni nauroin konttauskypäröille. Eipä enää nuoremman tytön kohdalla naurattanut, vaan piti pyytää kaverilta sellainen lainaan. Nuorempi tytöistä käveli sen ikäisenä, kun vauva nyt. Vauveli ei onneksi vielä kävele, mutta paljon kiireisempi kaveri, mitä iso veikka.

7 kommenttia:

 1. Mä en hommannu konttauskypärää, vaikka sitä kyllä ehoteteliin tälle meidän nuoremmalle kiireiselle. kävelemään kähti viikkoa ennen kuin täytti 9kk. Ja parissa viikossa oppi ja pelkästän kävelemällä alkoi liikkumaa. Kiipeilyä harrastettu jo pitkään ja pallon potkiminen ja sählyn pelaaminenkin onnistuu. Kaiken matkii isoveljeltä. Ikää vasta 11kk ja isoveli reilu 3. Näillä leikit vasta nyt jotenkuten sujuu. Aiemmin oli mustasukkaisuutta ja tönimistä. Ei tämä ole edes vauvalta tuntunut, kun kaikkeen ollut niin mahdoton kiire.
  Ihanat pojat teilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilä ei onneksi vielä kävellä. Ylös yritys on kuitenkin mahdoton, kun on vielä pitkä poika niin lähes keittiön pöytätasolle jo yltää! Varmaan näillä nuoremmilla tahtoo olla kiire. Isoveikalla ei taas ollu mihinän kiire, kun kaikki kanto ja passasi sitä.

   Poista
  2. Meillä oli ekaki aika kiireinen. Osasin kyllä odottaakki samaa tahtia. :)
   Eikä, miten pitkä. Meillä vielä sujuvasti pöydän alla voi kävellä. Ja ei kyl kurkottelekkaa vielä keittiönpöydille. Senkin päältä(joka aika matala) kaiken kyllä kiskoo lattialle.

   Poista
 2. Lasten yhteisleikkien kehittymistä onkin mukava seurailla :) Meillä kaikki lapset on lähteneet ihan liian aikaisin kävelemään tai ennemminkin juoksemaan ja mun mielestä olisivat saaneet odottaa edes hieman lähemmäs vuoden ikää.

  VastaaPoista
 3. Mä en oo kenelläkään nähnyt koskaan käytössä konttauskypärää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään sitä mitenkään julkisesti käytetty, mutta kuvia tytöstä kyllä löytyisi. Juuri tänään yksi kertoi, kuinka hänen lapsi oli lähteny tosi aikaisin liikkeelle ja saanut kerran kallonmurtuman!

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!