Amalian Helmiä

1. joulukuuta 2015

Piparin leipojat ja maailman paras porkkanalaatikko

Viikonloppuna haettiin oikein urakalla joulutunnelmaa, kun kävimme Wanhan Avan Joulussa, sekä Naisten joulumessuilla, mutta pidimme myös omat pikku pikku joulut lasten kanssa.
Lapset leipovat jälkiruuaksi glögin kaveriksi pipareita. Pääruokana maisteltiin jo vähän kinkkua ja sienisalaattia, sekä tein jo maailman parasta porkkanalaatikkoa. Porkkanalaatikko on ollut minulle se jouluruoka, jotan olen vielä aikuisiälläkin maistanut sen "pakollisen" lusikan kärjellisen, kunnes muutama vuosi sitten törmäsin tähän reseptiin. Nykyisin saatan syödä ropposen tätä hyvin ihan yksikseni ja lapsetkin tykkää.

eli,
1kg porkkanoita
1,5dl kermaa
3/4dl mannaryynejä
1dl keitin vettä
1tl suolaa

Keitetään porkkanat kypsiki ja jätetään vähän keitin vettä - jotkasoseutetaan. Lisätään loput aineet ja paistetaan uunissa 1,5 tuntia 150asteessa

Erona tavalliseen porkkanalootaan on että tähän ei laiteta suolaa kummempia maisteita ja suuruksena on mannaryynit - NAM!


2 kommenttia:

  1. Hmm pitäisköhän viikonloppuna kokeilla tuota laatikkoa isomman pojan ryyneillä eli karkealla riisijauholla? Meillä kun ei porkkanalaatikko kuulu kenenkään himotuimpiin jouluruokiin, mutta silti sitä pitää aina olla :)

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!