Amalian Helmiä

30. marraskuuta 2013

Joulukalenteri

Huomenna aukaistaan ensimmäinen joulukalenterin luukku.
Varsinkin näin kotona ollessa olen halunnut panostaa kalenteriin hieman enemmän.
Olen siis koonnut kalenterin itse, niin aijon tehdä tänäkin vuonna.

Postaukset edellisten vuosien kalentereista löytyy täällä ja täällä.

 Luukuista paljastuu kaikkea sellaista mitä tulisi ostettua muutenkin - vielä voisi hankkia pompuloita ja pinnejä.

Välillä suutkin makeaksi

Aaton luukusta paljastuu vähän isompaa - yksi lahjoista. 
Tämän parissa sitten aattoaamu kuluukin rattoisasti puuroa odotellessa


Puolet luukuista on jotakin puuhaa:
joulukorttien askartelu
muuta askartelua on mietittynä pitkä lista
torttujen - ja pipareiden leivonta
pikkujoulut
kauneimmat joululaulut
Kirjastossa joulukirjojen lainaus
Lumiukon teko (jos säät salliin)
Kuusen haku

Löytyisikö keneltäkään mitään uusia puuhaideoita?


10 kommenttia:

 1. Varmasti mieleisiä kalenteri juttuja :) Meilläkin tontut käyvät öisin jättämässä pieniä yllätyksiään ja aattoaamuna tosiaan kummallekin yhden lahjan. Helpottaa kummasti sitä aaton jännitystä ja ajan kulkua:)

  Mä olen suunnitellut josko saisin joka päivä lasten kanssa puuhasteltua jotakin jouluista. Tämä tosin edellyttää pienimmäiseltä yhteistyötä, mutta toivoisin niin kovin jutun onnistuvan. Pipareiden ja torttujen lisäksi ajattelin leipoa tytön suosikkeja eli muffinsseja. Kortteja varmaan askarrellaan ihan piakkoin ja tyttö voisi joku päivä tehdä vaikka korut tms. pienet lahjat parhaimmille kavereille. Aatonaattona ajattelin lasten kanssa viritellä ulos "eläintenjoulun" eli laittaa tekemiämme linnunruokia oksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ehdoton suosikki on taatelimuffinit. Tuo linnun ruokajutut on hyvä, sekä kavereiden muistaminen. Oppeja meillä muistetaan porukalla.

   Poista
 2. Ihanan kalenterin olet tehnyt. Voi kun minäkin olisin jaksanut, mutta ei millään tahdo aika riittää, muka ostelemaan niitä kalenterin luukkuun tulevia pikkujuttuja :) noh, ehkä ens vuonna sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kalenteri itsessään ei oo kovin kätevä, kun on niin pienet luukut, mutta siellä saattaa olla viesti, että etsimääsi keittiöstä jne. Mullakaan ei oo juttuja vielä joka laukkuun , mutta eihän niiden kaikkien vielä tarvii olla valmiina

   Poista
 3. Meillä kans tällainen oma kalenteri käytössä, mutta mummo on opettanut meidän lapsille, että tonttu tuo yllätykset eli äitihän ei tiedä asiasta mitään ;) Piparitalon teko on meillä ollut yksi puuhista (luukussa valmiit palat ja koristelutarpeet).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä, kun mennään lahjojenkin kanssa sillä linjalla, että pukki ei niitä kaikkia ite hommaa vaan joulun tarkoitus on ite antaa, tytöt lahjoa kumminsa aina jollain pienellä. Joten niitä kalenteritoiveita satelee suoraa äidille . Mekin on monesti leivottu pipari talo, mutta nyt taidetaan jättää välistä, kun meni niin monta päivää tuossa battlessa.

   Poista
  2. Meilläkin muka saunatonttu tuo isommat jutut, mutta tietääkään ne ettei mikään tonttu niitä tuo.

   Poista
 4. Samoja juttuja pähkäilty täälläkin! Itsellä ei ole läheskään kaikki vielä mietittynä, vaan pitää improvisoida tässä kuukauden kuluessa. Yhtenä "puuhana" olen suunnitellut joulupuu-keräykseen osallistumista siten, että kumpikin lapsi saa "ostaa" valitsemansa lelun (sopivan hintaisen tietysti), paketoida sen ja lahjoittaa joulupuu -keräykseen toimitettavaksi ikäiselleen tytölle/ pojalle.

  Saa nähdä, miten sitä keksii (ja muistaa keksiä) joka päivälle jotain! Vaikka poika se tuossa ehdotti vaatimattomasti, että kirjoita joulukalenterin puuhalappuun että "syödään pipareita" :) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo joulukuu ois kyllä hyvä idea. Perhetuvalla puhuttiin kalentereissa ja joku ehdotti, että joo puuhaa tyhjennä tiskikone.... Äidistä ihan huippu idea vaan tytöt ei kyllä ideasta niin innostuneet. Vaatimattomat voi olla lapsista parhaita.

   Poista
  2. Vink vink! ;) Meillä lapset istuttivat tänään omat hyasintit kaupan ruukuista vähän nätimpiin + koristelivat "astelmansa" itse tehdyillä koristeilla. Tytölle tietty vaaleanpunainen ja pojalle vaaleansininen ;) Viime jouluna tehtiin sama, ja silloin ihan intona odottivat ja seurasivat "oman" kukkansa avautumista. No, vähän ehkä etuajassa ollaan liikkeellä, mutta ne perus-hyasintit on niin halpoja, että niitä voi tarvittaessa uusia sitten lähempänä h-hetkeä. - MY

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!