Amalian Helmiä

9. marraskuuta 2013

Siivouspäivä

Onko teillä tapana siivota tiettynä päivänä?
Meillä yleensä siivotaan perjantaina tai torstaina - mielellään jo torstaina.
Nyt kyllä venähti lauantaille ja pitäisi viitsiä nostaa pylly penkistä ja ryhtyä hommiin.
Itseasiassa minä kyllä tykkään siivoamisesta, silläpä oli tosi kiva päästä tähän buzzadorin vileda kampanjaan mukaan.
Sain siis testiin viisi erilaista luutua ja kuusi luutua jaettavaksi eteenpäin.
Jos sinä haluaisit päästää testaamaan erilaisia tuotteita ja antamaan niistä palautetta voit liittyä siihen vaikka minun värväyslinkistä.

Minä tykkään, että siivouksessa on kunnon välineet, silloin siivouskin on miellyttävempää. 
Ennen tuli hommattua erilaisia pesuaineita, mutta nyt jo pitempään on ollut pyrkimys mahdollisimman vähään pesuaineiden käyttöön ja lähes tuoksuttomiin.
Yksi joka paikan huippuaine löytyikin, mutta siitä lisää myöhemmin.

Viikko sitten viikkosiivouksen yhteydessä korkkasin luutut:
Näitä siivousliinoja sain jakaa myös kavereille.
Itse pyyhin tällä pölyt ja ovet. Hyvin lähti sormen jäljet - ainakin siltä osin mitä harmaana päivänä niitä näki.
Parempi tarkastelu ajankohta olisi ollut kevät aurinko. Se mitä tässä oli positiivista pöly huuhtoutui hyvin veteen. Jotkut rätit, kun on sellaisia, että jos eka pyyhit pölyisen paikan ja sitten vaikka ovea niin se ovi onkin ihan pölyinen, vaikka olis viruttanut luua välillä.

Tässä keittiö luutussa on kaksi toimintoa, pehmeä puoli poistaa rasvan ja karkea puoli pinttyneen lian. Sen tämä luutu kyllä tekikin, mutta karkea osa ei ole kyllä kiva kädessä - varsinkin puristaessa kuivaksi. 
Toimiva liina, jonka joudun kuitenkin piilottamaan tiskikaappiin, koska lila (sekä violetti) väri eivät ole yhtäääään mun juttu - ainoa väri josta en tykkää.

Meidän eteisen iso peili on tahroilla noin puoilesta metristä alaspäin - jäppinen käy kovasti itseään peilistä ihastelemassa. Tällä liinalla suihkepullolla on kätevä nopsasti pyyhkäistä pikkusormen jäljet pois. Kerran viikossa pesen peilin lastalla ja vedelle, koska olen huomannut, että jos kokoajan vain pyyhkii suihkepullon avulla niin peiliin tulee harmaa kalvo.
Meillekkin pääsi jokunen aika sitten kotiutumaan kosketusnäyttö (minähän vähän vastustan kaikenlaisia pelejä ja vehkeitä), mutta tämä vehe kyllä tahriintuu varsinkin lasten käytössä. Kyllä tuo liina sormenjäljet puhdisti - kokemusta tällaisten puhdistamisesta, kun ei juuri ole niin en osaa sanoa oliko hyvä luutu.


Mutta tähän kylpyhuoneen sieniliinaan rakastuin - tätä voin todellakin hyvällä omallatunnolla suositella!!! Tämäkin on kaksipuoleinen - nukkapuolella pestään ja kiiltävällä kiillotetaan.
Pesen kylppärin laatat noin joka toinen viikko. Täällä on varmaan vesi sellaista kalkkeuttavaa. Monenlaista päng likaon poissa ainetta olen käyttänyt. eka hengittämättä ainetta seiniin - vaikutus ja sitten jynssäämään suojaimilla varustettuna - sitten suihkulla virutut. Viimeksi oli just kaksi viikkoa sitten suihkutilan seiniä näin pamautellu ja nyt jo tuntui seinän alalaattojen pinalla sellaine nihkeä pinta. Mutta uskomatonta pelkällä vedellä ja tällä hankaamalla (ei edes voimaa käyttäen) lähti tämä tahma pinta pois - ei tarvinnut kauheeta vedellä lotraamista ja suojaimet lähtee nyt roskiin.

Täältä löytyy lisää luutuja

ja nyt hommiin!!!!

6 kommenttia:

 1. Kiitos inspiraatiosta, taidan ryhtyä eteisen peilikaapin ovien pesuuun vedellä ja lastalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) minäkin saan monesti potkun persuukkiin lukiessa jonkun muun jotain tehneen ;) minä pesen tuon peilin joka päivä luutulla ja aineella niin siihen kyllä kerääntyy pesuaine jäämiä ja pakko "huuhtoa" kerran viikossa.

   Poista
 2. Voi miten minäkin olen täkäläisen kalkkipitoisen veden kanssa tuskaillut, ja kaiken maailman epätoivoisia kokeiluja tehnyt. Kiitos vinkistä - tuota viimeistä täytyy kokeilla seiniin. Ns. "ihmesieni" on myös hyvä, mutta sillä saa kyllä jynssätä käsi kipeenä koko sienen hajalle... Vielä kun keksisi mitä kylppärin tummille lattialaatoille tekisi, että saisi kalkkitahrat pois. Höyrypesurikin ostettiin, mutta ei se vain auta. :/ - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oispa tullu puheeksi tuo höyrypesuri niin oisitte saanut lainaan meillä on ollu monta vuotta sellainen - oisitte saanu testata. tuolla rätillä jynssäsin lattiankin. Tuo on kiva, kun ei oos itä kauheeta veden kanssa räiskimistä. Ihmesieni on kiva aluksi, mutta sitten kun tosiaan hajiaa...

   Poista
 3. Ei oo yleensä mitään tiettyä siivouspäivää. Kun olin lapsi, meillä siivottiin aina perjantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan kans joka perjantai siivonneeni huoneeni. Nyt vähän vaihtelee, mutta kiva ois jos viikonloppuna ei tartteis siivota.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!