Amalian Helmiä

16. marraskuuta 2013

Mitä lahjaksi 1-vuotiaalle? Pojan syntymäpäivät lähestyy uhkaavasti ja vuosia mittariin kokonaista yksi.
Olen miettinyt järkevää lelulahjaa pojalle, uuden turvaistuimen lisäksi.

Meiltä löytyy ennestään kaikki kivat klassiset lelut jo tyttöjen jäljiltä.
Muoviautojakin on kertynyt ja iso traktori on tiettävästi lahjaksi tulossa.
Fisher price musiikkikoira, Fisher price rengas torni, Fisher price puhelin ,Brio palikkalaatikko, Brio työntökärry, Brio vetolelu ja Brio Hakka.

Näyttää klassiset lelut keskittyvän kahdelle merkille. Brion junaradan alku saatiin vauvalahjaksi miehen työkavereilta ja se oli mielestäni loistoidea. Haluaisinkin kerätä pojalle junaradan. Ennestään junarataa löytyi pikku pätkä tyttöjen jäljiltä. Tytöillä on myös pieni muovinen parkkitalo ja haaveilen kunnolisesta puisesta junaradasta, mutta kaikki mitä olen löytänyt niin niissä on suositusikä 3V. FP.n viikinkilaivaa ihastelin, mutta siinäkin oli suositusikä 3-vuotta. Tytöillä on FP.n prinsessalinna ja matkailuauto ja poika on niillä kyllä leikkinyt ja irtoavia pieniä osia en niissä ole havainnut, mistä siis ikäsuositus johtuu?
Mitä siis lahjaksi?
18 kommenttia:

 1. Pallo? Oma iltasatukirja? Kylpyleluja? Vauvapulkka&talja? Meillä on esikoinen 1v jouluna saanut ekat brion junaradan osat ja edelleen ekaluokkalaisena leikkii siskojen kanssa sillä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli sitä junarataa voisi ostaa lisää jo yksi vuotislahjaksikkin - myös oma kirja ois varmasti kiva - joku poikamainen.

   Poista
 2. Täällä juhlittiin 1-vuotissynttäreitä muutama viikko sitten ja lahjaksi ostettiin sellainen "taaperopulkka" talvea ja lumia odottamaan. Vasta lumisemmilla keleillä siitä alkaa olla enemmän iloa mutta tällä tuo ipana käyttää sitä olohuoneessa tuolina :-) Muilta juhlavierailta tuli vaatteita ja kirjoja. Noita klassikkoleluja täälläkin oli jo vanhempien lasten jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vauvapulkka ja talja esikoisen ajoilta, kiva idea sekin. Tuntuu, että kolmannelle on niin vaikea mitää ostaa jos ei halua mitään hömppää. Sitten, kun poika kasvaa tulee varmaan kaikki poika jutut.

   Poista
  2. Kolmas on vaikea kun paljon jo on :/ meidän eka junaratajuttu oli setti missä ehkä 12 radanpalaa, pehmotunneli ja juna ja pari vaunua :) mites taaperokärry? Brion kirahvi tms mitä voi vetää perässä kun alkaa kävellä?

   Poista
 3. Jos nyt oikein muistan niin meillä pojan yksi suosikeista tuossa iässä oli FP:n ööööh ajosimulaattori. Siis sellainen missä on ratti töötteineen ja katkaisijoita joista kuuluu musiikkia jne. 1-vuotiaalle kummipojalle taas on pukinkonttiin menossa Plaston aura-auto. Siitä saa iloa pihaleikkeihin myös kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pssst... pukin konttiin on hankittu sellainen ajosimulaattori, mutta ei sanota sitä ääneen, ettei poika kuule ;) Meillä oli sellainen vanha 50 sentillä kirpparilta ostettu ja se on ollut tytöilläkin kovassa käytössä, kun on "matkalle" lähdetty. Joo tuollainen aura-auto meiltä puuttuukin, vaikka momnesti sitä tytöillenkin ajattelin.

   Poista
 4. Junarataa lisää on meidän 1-vuotiaalle annettu. Hyvin toimii ja isojen leluja se aina vaan haluaa;)
  Plaah noita suosituksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä tahdo mitkään vauvalelut kiinnostaa :/ Minä noita mietinkin, että mistä se suositus tulee, kun en saa mitään pieniä osia irti.

   Poista
 5. Me saatiin neidin 1-vee synttäreinä lahjaksi tuo brion amppari ja se on ollut tykätty juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kaunis katsellakkin. Meillä on entuudestaa ankka ja kiva sekin.

   Poista
 6. Brion puiset junarata -jutut on kyllä pitkäikäisiä. Tytölle niitä jo ostettiin, mutta neiti ei niistä koskaan jaksanut hirveästi kiinnostua. Poitsu sen sijaan on leikkinyt niillä enemmän kuin millään, ja jo monena vuonna on joulun toivomuslista ollut täynnä junarataan liittyviä juttuja (niin tänäkin vuonna). Pienillekin on Briolla tajolla omia yksinkertaisia settejä - ne "romahatavat sillat" ja "dynamiitti -tunnelit" tulee mukaan kuvioihin sitten vähän myöhemmin ;) Ovat siitä kivoja, että täydentävät toisiaan ja erilaisia osia voi hankkia iän ja kiinnostuksen mukaan.

  Meillä pojalla ensimmäisen "hurahtamisen" kohteena oli traktorit, joten traktori -aiheisia kirjoja tuli hommattua varta vasten pojalle taaperoaikana. Suosiossa olivat erityisesti sellaiset kirjat, joissa oli jokin toiminnallisuus ( eli toisin sanoen "pärinä"). Näin ei varmaan saisi sanoa, mutta kyllä se niin taitaa olla, että useimmat pojat tykkää kaikesta pärisevästä... Kohta se teidän poika päristelee itsekin ;) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku viksaatio minullakin on noihin junaratoihin - paljon mieluummin puinen junarata, kun muovinen autorata ;) Me kerättiin kaverin pojalle kouluikään asti brion rataa ja välillä oli joku virusjuttukin saatavilla. Rataa siis lisää :)
   Katoin, että briolla olisi parkkitalo, jonka sais vissiin kytkettyä tuohon rataan?

   Poista
 7. Topi sai Brion leluja, taaperokärryä ja tuon koiran tanssivana :)

  En ainakaan itse kamalasti niitä suosituksia katso vaan käytän enemmän maalaisjärkeä!

  Niin ja Topi 1wee leikkii tolla Brion radalla usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ennen noita suosituksia kattonu, mutta nyt aloin miettimään että mahtaako niistä jotain irrota. Jos jollain satuis olemaan vaikka joku puinen parkkitalo, että irtooko siitä mitään?

   Poista
 8. Toi taaperikärry on kyllä huippuhyvä. Meillä kumpikin lapsi on sen saanut ja tykännyt tosi paljon. Muutkin sun kollaasimainen olevat kuvat vaikuttaa tosi hyviltä vaihtoehdoilta. Meillä tyttö sai myös 1-vuotis lahjaksi ensimmäiset Duplo rakennuspalikat jotka ovat olleet mielenkiintoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin kaivettu dublot esiin - eihän se rakentaa osaa, mutta elukat ja ukkelit kiinnostaa. Voisi tosiaan laajentaa dublo valikoimaa oli ihan unohtanut koko dublot, kiitos vinkistä!

   Poista
 9. Huomenta!
  Kurkkaa blogiini, siellä on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!