Amalian Helmiä

27. helmikuuta 2015

Hyvät eväät

Tytön luokka kävi retkellä ja sinne sai ottaa mukaan omia eväitä. Edellisenä päivänä alettiin miettiä mikä olisi kätevää evästä ja missä välissä päästäisiin kauppaan.
Tyttö keksi kuitenkin kokeilla itse tehtyjä myslipatukoita. Meillä ei ole harrastettu kaupan mysli- tai välipalapatukoita, vaikka kätevää evästä ovatkin. Joskus olemme ostaneet evääksi niitä ruissipsejä.


Meillä, kun ei ole niitä jugurttejakaan niin tyttö otti tupperin pullossa mukaan mustaherukka smoothieta, joka on koko perheen suosikki. Tehosekoittimen pärähtäessä käyntiin juoksee poika laatikolle hakemaan mukia :)


Tyttö oli tehnyt myslipatukat tällä reseptillä. Ite oli reseptin kuukkeloinut. Tosin ei meillä ollut kuivattuja hedelmiä, eikä mitään siemeniä. Laittoi vissiin vain neljänviljan hiutaleita, rasvaa ja hunajaa, sekä rusinoita. Patukat olivat ihan tolkuttoan hyviä ja tyttö joutuu nyt valitettavasti tekemään patukoita uudemmankin kerran ;)

Tytön luokka retkeilee aika usein.
Koululta oppilaat saavat aina juomista, sämpylän, makkaraa ja hedelmän.
Minkälaisia eväitä teillä tehdään?
9 kommenttia:

 1. Näyttää hyvälle :) Meillä poika käy kerhossa kerran viikossa ja aina on niin tylsät eväät, että kerran viikossa annan mehua pullossa mukaan tai jos mehu on loppu niin maitoa. Reissumies leipä kurkulla, kinkulla ja juustolla :) Mut on kelvannut tähän asti. Joillakin tuntuu olevan vanukkaita ym herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meidänkit tytöt kävi kerhossa ja heillä oli aina kans leipä ja pullomehu, kun osalla kuulemma oli just keksejä jne. :(

   Poista
  2. Joo sama täällä. Mä oon miettinyt, että oonko julma, kun en sellaisia eväitä laita. Syksyllä kiireessä kerran ostettii kyl croissant :) mut kun ei kotonakaan syödä vanukkaita kuin tyyliin kerran vuodessa ja pullaa tms ostan vain joskus viikonloppuisin niin tuntuis tosi hölmölle kaivaa herkkuja kerhoa varten.

   Poista
  3. Meillä varsinkin vanhempi kauhisteli niitä vanukas eväitä jo sen ikäisenä (aivopesty)... Kyllä ne herkut kuuluu juhlaan ja viikonlopulle - karkkipäivänä monesti karkit korvataan vanukkaalla. Karkkipäivä tuli kuvioihin, kun menivät päiväkotiin 5 ja 3 vuotiana - palkinnoksi hienosti menneestä viikosta.

   Poista
 2. Voileipäeväitä ne useimmiten on, mitä meilläkin laitetaan. Pillimehuja ostan eväiksi, mehua ei meillä kotona juoda kovinkaan usein niin sitä ei yleensä ole mistä pulloon laittaa. Tuollaiset omatekoiset välipalapatukat kelpaisi minullekin työevääksi!
  Voitko jakaa mustaherukkasmoothien reseptin? Meillä olis mustaherukoita pakastimessa, mutta ei niinkään käyttöä niille.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin on pillimehuja sitten, kun mummojen mehut on juotu. Tyttö on niissäkin tarkka, kun säilöntäaineiden ja makeutusaineet niistä aina tarkistaa (tarkempi mitä äitinsä)

   Meillä loppuu pakkasesta aina mustaherukat ensin. Esim mustikkasmoothiet on lapsista ja itestä liian miedon makuisi. Yksinkertaisuudessaan laitetaan tehosekottimeen noin kolme desiä jäisiä herukoita, (yksi banaani), yksi pehmeä rahka ja maustamatonta jugua sopivasti :)

   Poista
 3. Nami mitkä eväät! Meillä pojan kerhoeväät on aika pitkälti allergian takia leipälinjalla tai leivän ollessa loppu laitan kerhoon rahkapurkin. Kertaakaan ei ole napissut, vaikka muilla tuntuu tosiaan niitä vanukkaita yms. olevan. Tytölläkin ainut pahe eväissä on mummon mehu, muuten suosii mahdollisimman pitkään nälän kurissa pitäviä eväitä.

  VastaaPoista
 4. Meillä Murulla on kerhoeväänä aina leipää sekä hedelmiä, joskus rusinoita, imettäviä hedelmäsoseita tai juotavia jogurtteja. Nuo itsetehdyt myslipatukat kuulostaa namilta, täytyykin testata :)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
 5. Noita täytyy kokeilla :) Leppoisaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!