Amalian Helmiä

4. tammikuuta 2015

Hulluna muoviin


Olen hiljattain hullaantunut Sarviksen muoviastioihin.
Onko nämä teille tuttuja?
 Minä koitan näitä vähitellen keräillä ja korvata lasten Ikean muovikipot näillä.
On muuten harvinaista, että tunnen tarvetta "uusia" astioita. Meillä on edelleen päivittäisessä käytössä minun opiskeluaikainen astiasto. Kävi se kyllä parin vuoden jäähyllä ullakolla, mutta onneksi en mennyt sitä hävittämään.
 Erityisesti kiinnostaa ei punaiset kipot, vaikka jos sitäkin vastaan tulisi kohtuu hintaan kotiuttaisin sen. Erityisesti haaveilen ruokalautasista, mutta sellaisia ei ole vastaan vielä tullut ja nettikirppiksillä niistä pyydetään niin paljon enemmän  mitä live.
Joulua ennen löytyi paikailliselta kirppikseltä nuo ihanat vihreät mukit 3eur/5kpl!!!
Huomaan lasten itsekkin valitsevan kaapista näitä, jos vain ovat puhtaana.

Kaikki näistä ei ole sarvista vaan nuo sinapin väriset ovat ortexin ja vadista ei löydy merkintää.

Jos olisin suunnitellut postausta etukäteen olisi pojalla tietysti kirkkaat "retrohtavat" vaatteet, joita valtaosa pojan käyttövaatteista on, mutta tilanne vei mukanaan, kun poika päikkyjen jälkeen unisilmäisenä sattui herkuttelemaan siskon leipomaa omenapaistosta ja maitoa näistä.

Ps. Kotona edelleen ja LA-päivä alkaa kääntymään iltaan. 

10 kommenttia:

 1. Kääk! Ruskeat mukit näyttävät kyllä niin tutuilta, että taisi olla samoja aikanaan koulun ruokalassa mukeina. Muoviset astiat ovat kyllä lasten kanssa ihan omiaan. Meillä on neidillä vieläkin käytössä muoviset juomamukit, kun neiti tössöttäjälle sattuu maitovahinkoja edelleen melkein viikoittain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli koulussa sellaiset mittakupin näköiset rautamukit, mutta jossain ip-kerhossa tmv. oli tuollaiset muovimukit. Meillä on laatikon ala-kaapissa kaikki muovi astiat, että lapset pääsee ite sieltä ottamaan ja pojan ja laattalattian takia ei voi kuvitella sinne vielä lasisia, vaikka tytöille ne ehyenä pysyiskin.

   Poista
 2. On nuo vaan ihania! Mä takavarikoin syksyllä ilkeänä äitinä leikkimökistä Sarvikset pois. Ostin jokunen vuosi sitten niitä leikkimökkiin tutuilta saatujen lisäksi kirppiksiltä tyyliin 0,2-0,5€/kpl ja enää en niitä raaskinutkaan siellä pitää :D Ovat hyvässä kunnossakin kun talvet olleet sisätiloissa ja muun ajan tyttö pitänyt huolen ettei leikkimökissä ole hiekkaleikkejä leikitty vaan kuulemma hiekkalaatikko ollut niitä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oletpas saanut ne halvalla! Mun tätillä oli kans niitä lasten leikeissä ja sanoin sille, että ovat tulevaisuuden antiikkia ;)

   Poista
  2. Silloin ei muistaakseni ollut vielä niin suosittuja tai sitten ei vaan myyjät tajunneet. On tosiaan useampi vuosi jo aikaa ja nyt harmittelen ettei samanlaisia löytöjä ole enää kohdalle osunut :)

   Poista
 3. Minulla sama keräilykohde, ihan hullua ehkä hullaantua vanhoista muoviastioista mutta minkäs teet. :) On mukeja, munakuppeja(ei edes käytetä) kulhoja, purkkeja ja lautasiakin löysin kunnon nipun pilkkahintaan ihan vasta. Meillä kaikki nykyään käyttää mieluiten sarviksia. Vielä kun jostain löytäisi noita kahvallisia mukeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on jotenkin paljon mukavamman tuntusiakin mitä muut muovikipot ja onhan niissä tunnelmaakin :) Eikä olla varmasti ainoita keräilijöitä.

   Poista
 4. Meidän naapuri antoi aikanaan lapsille hiekkikselle oransseja lautasia. Minä,kamala äiti,otin ne parempaan käyttöön ;). Niihin sisältyy paljon muistoja:meillä kotona oli aivan samanlaisia.

  Kerään kyllä kaikki sarvis-astiat mitä vastaan tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kotona kuulemma ollut, mutta jääneet isälle erossa ja mitä lie niille tehnyt. Minusta ne on niin ihanan värisiäkin.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!