Amalian Helmiä

20. joulukuuta 2014

Voiko vaatteeseen kiintyä?

Ilmeisesti voi.
Olen sellainen haikailija ja muistelija luonteeltani. Valokuvat ovat äärimmäisen tärkeitä ja tunnearvoa omaavat tavarat, ehkä siksi uusinkin niitä harvoin.
Nyt olen tehnyt surutyötä kadotettujen vauvanvaatteiden takia.

Kaikista pienimmät vastasyntyneen vaatteet 50 -56 ovat tallessa ja siksi en heti kadotusta ehkä huomannutkaan, kunnes mummolassa katselin pojan vauva-ajan kuvia - MISSÄ ON TUO PUKU?
Olin kuitenkin ottanut ullakolta alas jo 62 ja 68 kokoisetkin vaatteet ja moneen kertaan mummollekkin ihmettelin niiden vähyyttä, mutta keskityin niihin pienimpiin.Kotona selasin pojan vauvakuvia ja melkein jokaisessa kuvassa oli kadotettu vaate, eli ne kaikista mieluisimmat vaatteet.

Joukossa on ne kaikista tärkeimmät vaatteet, jotka olisivat menneet muistojen laatikkoon, jotka oli ostettu kirpparilta vuosia ennen pojan syntymää, aivan toisille, kun poika oli vasta oikeastaan kyynel silmäkulmassa. Vaatteilla ei ollut mitään rahallista arvoa, mutta sitäkin enemmän tunnearvoa.
Joukossa oli tietysti myös ne pojan lahjaksi saamat vaatteet.

En voi käsittää, kun en ole mitenkään hukkaavaan sorttia. Muistan laittaneeni vaatteet aluksi lipaston alalaatikkoon, kun menivät pieneksi, sitten muistan laittaneeni ne pussiin, että vien ne sillä ullakolle, koska vastasyntyneen vaatelaatikkoon jäi tilaa. Sen jälkeen valokuvamuistiini ei ole tallentunut mitään havaintoja niistä. Pelkään niiden menneen roskiin. Sen verran monesti on ullakko ja koti käyty läpi, että toivo on menetetty.4 kommenttia:

 1. Voi ei! Onpa harmillista! Säästätkö vain näitä pieniä vauvakokoja vai oletko jättänyt isompiakin kokoja talteen? Ota nyt jemmaan parivuotiaalta ekstravaatteet ja sitten painat menetyksen unholaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä säästänyt isonpiankin ihanuuksia (tytöiltäkin jos tulisi vielä tyttö) ja lähinnä tarkoitus nsäästää isommista synttäri ja joulumekot. Tapahtuman huomaamisesta on jo pari viikkoa ja olen jo saanut surutyötä työstettyä :)

   Poista
 2. Voi harmitus noita vaatteita! Toivottavasti jostakin kuitenkin vielä löytyisivät! Itse olen kiintynyt vauvan vaatteisiin ja kaikki tähän asti nuorinmaiseltakin pieneksi jääneet ovat yhä menneet säilöön. Taitaa muuten olla lähes kaikki samat kuin noissa kuvissakin meillä jemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei meistä kumpikaan oikein tahdo uskoa roskisteoriaani - ehkä mun täytyy vielä kerran ullakolle könytä. Näissä oli sellainen extra tunnearvo, koska ne vuosien jälkeen sitten saatiin vihdoin käyttöön. Onneksi laitokselta hakuvaatteet ovat tallessa.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!