Amalian Helmiä

21. joulukuuta 2014

Leipomistalkoista kaaos keittiöön

Eilinen päivä oli pyhitetty todistusten haulle ja illalla leivontatalkoille.
Välillä piipahti yksi lasten kummitäti lapsineen kylässä ja olemmekin saaneet nauttia monena päivänä kummien seurasta (parhautta tässä joulun ajassa on vieraat)
Ei todellakaan alettu mitää isompia leipomaan ja pakkasessa oli jo pojan synttäreille tuplana leivottuja taatelimuffineita (meidän jouluperinne)

 Mummi oli tuonut meille valmiit piparitalon osat ja ekaa kertaa sellaisia testattiin.
Ei oo meidän talo mitään verrattuna tähän kaverin taloon - käykää kurkkaamassa.
 Kaikki sai koristella oman sivunsa. Esikoinen teki tarkasti ja koristeli hillitysti, toinen laittoi koristeita niin paljon, kun mahtui ja vauhdilla. Poika taas nysläsi loppusuoralle tarkasti, kunnes vetäisi osan koristeista suuhunsa.
 Nämä kuvat on Tiinalle - tunnistat kyllä itsesi. 
Miltä meilläkin näytti, kun oli viisi kokkia keittiöss, yksi teki lämpimiä voikkareita, kaksi koristeli piparitaloa, jota yksi tiikerikakun tekijä samalla ohjeisti, viides kokki teki jotain pikkuleipiä top model lehden ohjeesta, joka ei edes pöydälle mahtunut vaan ohjetta piti lattialta kurkkia. Saaristolaisleivän teon jätinkin sitten suosiolla huomiseen ( se onkin lisää neste mallia). Muuta ei sitten leivotakkaan, ellei joku ilmoita tulevansa kylään niin aijon testata puolukkaistasuklaakakkua.
Niin on rento joulumieli ettei mammaa pätkääkään hermostuttanut, vaikka tiikerikakku epäonnistui -se lohkesi siitä raidasta - se oli uusi reseptikokeilu, joku joulun makuinen versio - ei hättää - keksittiin, että kokeillaampas niitä cakepopseja ja pelastetaan kakku appelsiinituorejuustolla ja sulkaakuorrutteella.
Tai pakko tunnustaa, että poltettuani peukalon, kun toista kertaa taloa jossa sivutkin halkeilivat, pojan antamien osumien takia - meinasin ihan pikkasen tympästä, mutta kävi niin kipeää, että jo päiviä vaivanneet vatsanahkan kiristelyt unohtuivat- onni onnettomuudessa ;)

Tänään hissunkissun aloitellaan joulusiivousta tai sitten pyhitetään lepo päivää ja menemme vain viimeisiin kauneimpiin joululauluihin sekä joulukirkkoon.

Mitä teillä puuhaillaan?

6 kommenttia:

 1. Lohduttavaa, että muillakin on samanlaista! Täällä siis keittiön pöytä on täynnä askarteluja ja tasot leipomuksia. Tehdään sitä mikä hyvältä tuntuu ja miehen kanssa aina hieman siivoillaan lasten nukkuessa. Nyt isommat onkin kuusta hakemassa. Ei ole tänä vuonna ainakaan liikaa lunta sitä puuhaa hankaloittamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa meillä olla askartelut ja oikeastaan ne leipomuksetkin tehty. Sopivasti satoi lunta niin lapset viihtyy pihallakin - täällä siis ainakin 20 senttiä lunta!. Tytöt on tänään siivonneet huonettaa ja minä muita makkareita - muita huoneita ei ole vielä järkeäkään loppuun siivota.

   Poista
 2. Joululaulut raikaa meillä. Tunnelma on leppoisan jouluinen.

  Toisaalta armollista,kun olo on niin 'norsumainen',ettei jaksa mitään hössötyksiä. Toki välillä täytyy oikein ajatella,että ei tänä jouluna tarvii tehdä kaikkia samoja juttuja mihin meillä on totuttu. Vähemmälläkin selviää... Ens vuonna sitten,jos vielä tuntuu tarpeelliselta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin - tässä huomaa ne todella tärkeät jutut, vaikka olen ollut todella yllättynyt kuinka hyvä tämä vointi on. Vaikka ei sillä muistan toista tyttöä odottaessa istuttaneeni mansikoita seitsemän aikaan illalla, kun tyttö vielä samana päivänä syntyi, mutta poikaa oli raskas odottaa. Olen myös sanonut, että joulun aika on hyvä olla viimeisillään raskaana, kun ei kokoajan mieti tulevaa koitosta ja milloin se alkaa :)

   Poista
 3. Ihanaa yhdessä tekemisen meininkiä teillä keittiössä!!! Tuota kaipaan myös meidän jouluvalmisteluihin. Meillä näyttää jostain syystä tuolta keittiössä, vaikkei siellä kukaan leivokkaan. Hmm. Merkillistä. ;) The Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh , kuvilla ei ollut sitä vaikutusta mitä ajattelin - eli kaaosta löytyy meiltäkin :)

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!