Amalian Helmiä

4. joulukuuta 2014

Rajattomat lahjatoiveet

Sain haasteen Rauha Rentolasta laatia kolme joululahja kollaasia, joissa ei ole mitään rahallisia rajoja tai budjettia. Mitä toivoisin jos saisin valita mitä tahansa? Tämä sattui sopivasti, kun koitin jo kerran pähkäillä omia toiveita keksimättä oikein mitään.
Katsotaan keksinkö nyt mitään. Heitän aivot narikkaan ja toivon pinnallista, vaikka jos voisin toivoisin helppoa synnytystä (ennen kaikkea, että jätkä älyisi kääntyä oikein päin, mutta todellakin ennen joulua), terveyttä kaikille läheisille ja kaikin puolin rauhallista ensi vuotta, sekä tämän yleisen taloustilanteen kohenemista.
Tein kollaasit itselle, lapsille ja meille kaikille. Muutin myös tätä niin, että laitetaan samaan ne todelliset, haaveet ja epätodelliset toiveet.

Itselle:
Todellinen: Kellon ranneke, korun korjaus/ uusi kaulakoru, joka olisi aina kaulassa (tyttö katkaisi vanha).

Haave: Valokuvauskurssi ja uusi kamera kaikilla herkuilla

Epätodellinen: Lottovoitto, jonka avulla perustaisin yrityksen jossa sais aikatauluttaa ja organisoida.

lapsille:
Todelliset: Askartelu tarvikkeita ja My little ponyt (pojan "toiveet" täällä)

Haave: kaikille uudet kavatit (varmaan toteutuukin joulunaleista), vai onko tämä äidin toive?

Epätodelliset: Kysyin lapsilta, että mitä toivoisivat jos voisivat toivoa mitä tahansa. Ensin olin ehtinyt tänne kirjoittaa jo nuo seuraavan kohdan koko perheen toiveet. Aluksi nuorempi tyttö vastasi ne samat askartelutarvikkeita ja se yksi My little pony, kunnes selitin, että jos saisi toivoa iiiihan mitä tahansa. Molempien vastaus oli sama vaikka eivät toistensa toiveita tienneet, eli talon laajennus (josta ei ole puhuttu kuukausiin) ja matka Arabiaan ystävien luo.Meille:

Todelliset: Monitoimikone (tehosekoitin vetelee viimeisiään ja haluaisin lisäksi raastimen), Vedenkeitin ja leivänpaahdin (edelliset toimivat ja ovat hyvät, mutta ovat häälahjoja ja paloturvallisuus jo epäilyttää, kun ovat päivittäisessä käytössä)


Haave: Matka arabiaan tyttöjen parhaiden kamujen luo

Epätodellinen: Isompi talo jossa hienot kodinhoitosysteemit, arkiolkkari ja kaikille lapsille mahdollisuus omaan makkariin tai talon laajennus.

Haastan: Nannan ja Tittin

7 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Tartun tähän viikonloppuna :) ihania toiveita kaikki! Voi kunpa edes osa teillä toteutuisi näistä isoistakin haaveista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasitkin itse ennen, kun ehdin käydä asiasta vinkkaamaan. Mepä odotellaan :)

   Poista
 2. Mietin itsekin, että jos olisin ollut superkiltti niin pukki saisi mieluusti tuoda kameraan vähän lisävarusteita, mielellään uuden objektiivin ;) Valokuvauskurssille menen pian, odotan sitä innolla! Kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau sää pääset kurssille - olisipa täälläkin sellaisia ja salama ois kyllä ehdoton :/

   Poista
 3. Heh, tuli tuosta istuvasta vauvasta elävästi mieleen oma raskausaika ja se, mitä temppuja yritinkään, jotta olisin saanut pojan kääntymään (hyvä etten päälläni seissyt). Olin jo kokonaan unohtanut.. :D Toivotaan, että teidän vauva hoksaa homman ihan itse! Meillä ei äidin eikä lääkärin temput auttaneet mitään, vaan poju istui sitkeästi melkein koko raskausajan.

  Teidän tytöillähän on varsin maltilliset toiveet. Meillä pojalla on tarkat speksit siitä, millaisia brion junarataosia pukin pitäisi tuoda. Tyttö sen sijaan kirjoitti pukille, ettei keksinyt mitään ja toivoo tonttujen keksivän jotain hänelle sopivaa. Myöhemmin puhui, että olisihan hän voinut lyijytäytekynää ja aamutossuja toivoa. Äitiä jotenkin surettaa, että eikö nyt mitään lelutoivetta ole - että nytkö ne jo lakkaa kiinnostamasta?! No, kyllä sieltä jotain lelua pukki tuo joka tapauksessa. Ja onneksi vielä sentään leikki luistaa. Me ei olla vielä lämmetty älypuhelimille, tableteille tai konsoleille ym. kalliisiin lahjoihin ja elektroniikkaan - eikä nuo ole vielä niitä osanneet pyytäkään. Jätetään ne myöhemmäksi. Aikuisten keskenkin mennään yleensä aika maltillisella linjalla.

  Minä vasta järkkärikamerasta haaveilen. Kuvauskurssiakin katselin ja huomasin, että aikaisempina vuosina on meidänkin kylällä järjestetty pienimuotoisia kuvauskursseja. Mutta ei ilmeisesti tänä vuonna ollut? Sinähän otat jo tosi hyviä kuvia - oletko siis ihan itse oppinut?

  Teille on kuitenkin jo nyt tulossa lahjoista ainutlaatuisin - vaikka toimitusaika ei olekaan vielä täysin selvä :) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en tiennytkään, että teidän poju oli perä tilavauva. Oliko sillä vaikutusta jalkoihin? Tuli vain vastaan joku kuva, kun googletin kuvahaualla, jotta osaisin hamottaa miten se tuolla on. Perjantain neuvolassa oli kääntynyt oikeaan suuntaan vaan on niin vilkasta sorttia, että pitää nyt seurata pysyykö noin.

   Noora kertoikin "toiveestaa". Meillä ei viime jouluna esikoinen saanut enää leluja, mutta toki niitä toiveita mitä toivoi. Ei oo meilläkään oikeen lämmetty ja siitä kosketusnäytöstä kyllä nuorempi puhuu, mutta ei sitä tule saamaan. On meillä I-pad, mutta lähinnä siitä katsotaan videoita tai äiti surffaa soffalta - hommattiin se kesälomareissua varten, että saa siitä etsittyä helposti tietoa paikoista jne. Lapset ei pysty sitä edes autossa käyttämään, kun tulee paha olo.

   Jonkun kirjastossa olleen kurssin muista. Joskus kytännyt tuota "naapuria", että josko siellä jotain kaikille avoimia kursseja järjestettäisiin, mutta tainneet kaikki olla vaki opiskelijoille.

   Poista
 4. Tosiaankin oli perätilavauva ja siksi on syntynytkin suunnitellulla sektiolla. Oysissa yrittivät kääntääkin, mutta eihän se mihinkään liikahtanutkaan. Ei perätilalla ollut vaikutusta jalkoihin, vaan kyllä jalat on alunperinkin lähteneet kehittymään väärään asentoon. Toki sillä on saattanut olla merkitystä siihen, että miksi ei sitten suostunut kääntymään. Tosin meillä on molemmat olleet aika rauhallisia jo mahassa, eikä kumpikaan pahemmin voltteja siellä heitellyt. Pidetään peukkuja, että teidän vauva nyt pysyy oikeinpäin!

  Kirjastossa on minusta ollut useampanakin vuonna sellainen vkonloppu -kurssi - mutta ei vaan tänä vuonna. Harmillisen vähän tuossa pellon laidalla mitään avoimia kursseja tavallisille tallaajille on! Lapsillekin olisi ihana joku kuvataidekoulu. - MY

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!