Amalian Helmiä

22. joulukuuta 2014

Sairaalasta hakuvaatteet

Meillä on ollut perinteenä, että lasten isotäti kutoo lapsille sairaalasta hakuvaatteet.

esikoinen vuonna 2005


Nuorempi tyttö vuonna 2007


Poika vuonna 2012
Pojan neulehousut olivat myös ristiäisissä päällä ja eritoten tällä marraskuun pojalla pidettiin neuleita muutoinkin paljon kaukalopussin ansiosta.


Neulepukujen alla olevat vaatteet on aina olleet samat - kerran pojankin päällä on ollut pitsiä

Pitsimyssy on myös ollut perinteisesti jokaisen päässä sairaalasta haettaessa.

Luulin jo ettei tämä saisikaan vaatteita (kun onhan näitä jo aika monta emmekä ole todellakaan ainoita vauvan saajia vaan serkuksia taitaa olla aika paljon), mutta eilen iso täti ilahditti meitä näillä ihanuuksilla.

Sairaalakassiakin on pitänyt miettiä ja osan olen jo reppuun laittanut.
Sairaalakassin sisältö:

Reppu
neuvolakortti
Kamera

crocsit
shampoo&hoitoaine
rasva
bb-voide
dödö
vähän meikkejä
suolasuihke
hiusharja ja pompuloita
hammasharja ja tahna

Rintasuojia
imetysliivit

tutti 

känny ja laturi

Ei sitä varmaan muuta tarvi, kun vaatteet tulee sairaalan puolesta ;)
Kotiin oon itte tullu samoilla mitä mennytkin ja mies on tuonu sitten myöhemmin valmiiksi pakatun kaukalon ja vaatteet.

Ajatella meillä voi olla taas kohta tuollainen pikkuinen kurttunaama - voi ihanuus!


10 kommenttia:

 1. Anniinan kanssa tuossa iltasella pohdittiinkin, että mitäs sinulle kuuluu. Astako kutoi nuo ihanat vaatteet? Sirkka kutoi Sannalle ihanan keltaisen mekon ja Asta ompeli vaaleanpunaisen mekon ja hatun. On meillä onni omistaa näin ihania tätejä! Hyvää loppu odotusta ja tietysti hyvää joulua koko perheelle!
  T: Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asta nuo on kaikille neulonut ja ilmeisesti kaikille velipojan lapsillekkin. Joukon puolelle on Astalla kans paljon ollut kutomista, nytkin oli jollekkin kutonut. Taitavia nuo tädit. Hyvää joulua teillekkin ja tulkaapa sitten alkuvuodesta käymään. Maarit viikonloppuna lapsineen kävikin .

   Poista
 2. Ihana perinne! Meillä mun kummitäti on yleensä tehnyt niin itselleni kuin lapsillenikin samanlaiset villatakit (pojalla tosin poikavärissä) 1-vuotispäivien tienoilla. Nyt jännitän saisiko pieninkin vielä omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä alkaa olla jo niin paljon, kun veljellä viisi lasta ettei ainakaan kehtaa pyytää, että viimeisille olen jännännyt saanko. Tuokin on ihana perinne!

   Poista
 3. Uskomatonta, miten nuissa suloisissa rusinoissa on jo nähtävissä omia piirteitä niin, että voi tunnistaa sisarussarjassa omaksi itsekseen! :) T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa katoin vaikka poika ei kaukalokuvassa ollut aivan itsensä näköinen. Jännittää minkänököinen tämä neljäs on - onko pojan kanssa saman näköinen.

   Poista
 4. aapua, mitähän meillä on ollut kotiin viedessä vaatteina. esikoinen syntyi helteisessä elokuussa, mutta sillä oli liianisot mintun väriset potkarit =) keskimmäisellä taisi olla beigeä+fleecepuku marraskuun vesisateessa, kolmosella oli vpunainen isosiskon valitsema body+nallehaalari+kaukalopussi maaliskuun pakkasella. nelonen syntynee näillänäkymin helteisiin, ja taitaa kotiutua bodyssä+housuissa. eli ns "omat" vaatteet kaikilla päällä, varta vasten ostettu =)
  /kippuralla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille täti itse teki tämän perinteen. Näille talven pojille hyvät kaukalopussiin ja toukokuun tytöille taas olivat päällyvaatteena. MInä olen nämä sitten jokaiselle jemmaillut ensimmäisten tuttien ja sairaalalappujen kanssa.

   Poista
  2. Aivan :) sormet syyhyttäis jo kovin alkaa neuloa, kun hankinnatkin on lähinnä turvakaukalo+adapterit ja sitteri, löytyy vaatteita tytölle ja pojalle. Kirjaimellisesti vain odotellaan :D
   /kippuralla

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!