Amalian Helmiä

30. joulukuuta 2014

Valmiina vauvaan

Vauvan odotus meinasi jäädä jouluhössötyksen jalkoihin, joten korjataan tilanne.

Sairaalakassin sisällön listailin yksi päivä jääkaapin oveen, joten siitä voi vaikka mieskin keräillä loput tavarat sellaisessa tilanteessa kassiin. Kassi on niiltä osin pakattu valmiiksi mitä ei muutoin tarvitse. Neuvolakorttia olen viime päivät kuljettanut mukana ja kotona se odottaa kameran kanssa keittiön pöydän nurkalla. Tarvittavat meikit tmv. on mässäkässä vessan tasolla ja sen saa siepattua siitä mukaan.
Kassin sisällön postailinkin aikaisemmin, kuten sairaalasta hakuvaatteistakin.


Hoitopöytä on valmiina ja pienimmät vaatteet sinne silitetty. Yksi paketti pienimpiä vaippoja odottaa (kuinka pieniä ne onkaan), muut tarvikkeet on pojan jäljiltä etsitty hoitopöydälle ja hellalla kiehuu juuri tuttisoppa - pari uutta tuttia tulokkaalle.
Pikkusängyn sai kaverilta lainaan ja siihen on hankittu uusi patja ja sänky pedattukin valmiiksi.
Vaunuista ei ole mitään hajua!! Uskon siihen kuitenkin, että en ihan heti ole lenkille lähdössä ja tarvittaessa nosta kaukalon Scoottereihin ja pojan seisomalautaan, joka on tulossa lainasta takaisin.

Olenko unohtanut jotain tärkeää??

- Sairaalasta hakuvaatteet; Body ja potkarit, sekä lakki joilla kaikki lapsemme on haettu + oma neulepuku -ok
-Turvakaukalo jalustalla ja turvakaukalopussi -ok
- Sitteri (tarviiko , on ullakolla ja haetaan jos tuntuu tarvetta sille)
-Sänky (lainassa kaverilta ja vähitellen poika juniori sänkyyn)
-Vaunut (ei oikeastaan minkäänlaisia)

-Hoitopöytä, hoitoalusta, korivaipoille, yövalo -ok
-Viltti ok
-vaatteita kohtuudella ok (jotain uutta ostettukkin ja ommeltu)
- toppavaatteet, villavaatteet ja paksulakki (ok)
- harsoja -ok
-lakanat ja peitto (ok

-vaippoja ok
- tutit ok
-sinkkivoide ok
-vanna ok

11 kommenttia:

 1. Huiiii, melkonen lista, iskee itsellä ahdistus sillä meillä ei ole muutakuin sänky ja kaukalo valmiina :D Hoitopöydän kanssa arvon, että tarviinko ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon koittanut selvitä mahdollisimman vähällä. Imetystyyny ja sitterikin löytys, mutta ne on jääneet aina niin vähälle käytölle, että kaivelen ne esiin jos tarviin. Nyt oli tavallaan helppo nuo ottaa esille, kun vastahan ne laitoin pojalta pois. Meillä ei oo virallista hoitopöytää vaan ihan peruslipastot - pojalla oli ikean Hemnes (?) se on niin syvä , että laitto vaan hoitoalusta päälle (sama oli jo esikoisella), nyt on pienempi lipasto, joka tuli hommattua sängyn kans ja oli hoitopöytänä kakkosella, mutta se tarvi ittse tekosen tason päälle, jonka päällä on tuo hoitoalusta.

   Poista
 2. Mä huomasin viimeksi, että melkoisen hyvin pärjää vaikkei juuri mitään olisi kotona edes valmiina. Kunhan vauvan saa laitettua edes johonkin nukkumaan niin ei sitä heti paljon muuta tarvitse. Ehtii niitä puuttuvia sitten etsiä kun niille alkaa tarvetta olemaan. Meillä ei tainnut edes sänky olla pedattuna vaan nopeastihan tuonkin tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoiselta sitä kuvitteli, ettei suurin piirtein pääse mihinkään kotoa ja nannoja, sekä kaalin lehtiä pitää olla valmiina, ettei muka sais kaupasta. Lopulta muistan, kun neuvolasta soittelivat niin oltiin jo kaupungilla ja toivoin, etteivät kuule, että heti lähdetty liikkeelle :) :) Mutta se on varmaan sellainen "riiti", että niitä laittaa ja hypistelee ennen vauvan tuloa, että kuuluu asiaan.

   Poista
 3. Ihan samaa mieltä edellisen kanssa! Ihmeen vähällä laittamisella sitä on pärjännyt. Rintapumppu nyt tuli mieleen mitä ainakin itse olen tarvinnut joka kerta melkein samantien kun vauvan kanssa kotiuduttu. Mutta tosiaan muuten niin kunhan vauvalle löytyy joku turvallinen nukkumapaikka, varsinkin jos talossa on innokksita sisaruksiakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoiselle tuli kaikenlaista "turhaketta", kuten imetystyynyä ja sitteriä laitettua - no joo kyllä niitä osin on käytettykin, mutta ajan kanssa kaikki vermeet vähenneet. Joku paikka mihin vauvan voi laskea on tietty ihan ykkönen ja väline millä tuoda kotiin. Toki ekat vaipat ja vaatteita pestynä. Mää oon lypsäny käsin - nyt sain testiin lypsykoneen blogiringin kautta, mutta saa nähä osaanko alkaa sillä värkkäämään.

   Poista
 4. Hyvin olette varustautuneet! Ihanaa loppuraskautta :)

  VastaaPoista
 5. Edellisestä unohtui, että meillä oli molemmille pojille alkuun käytössä sellainen pyörillä rullattava ensisänky. Samantyyppinen kuin sairaalassa ja niitä saa näppärästi vuokrattua nopealla toimitusajalla. Se oli ihan loistava juttu ekat kuukaudet, helppo oli kärrätä siinä vauvaa ja molemmat nukkuivat siinä hyvin kun oli niin pesämäinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana se on vaaville laitella ja haaveilla tulevasta ;) Se on varmaan ollut vaavi sänky? Meillä oli pojalla sellainen, mutta poika nukkuikin niin paljon vieressä ja muuten sisällä vaunuissa, että se meni vähän haaskioon :/, joten nyt en raskinu vuokrata, kun saatiin lähes saman kokoinnen sänky ilmaseksi lainaan - tuossa ei oo vaan pyöriä, mutta silleen helppo siirtää oman sängyn viereen.

   Poista
 6. Olen kyllä ihan samaa mieltä, että kyllä vauvalle on mukava laitella kotiin vauvan näköisiä juttuja. :) Hoitopöytää tässä ihastelin, ja samalla muistelen kuinka kätevää on kun kaikki tarvittavat ovat saatavilla juuri vastasyntyneen kanssa. Ensi kesänä, (kun koululaiset ovat kesälomalla) saamme aloittaa taas alusta vauvan hoidon opettelun. Hoitopöytä täytyy meillekin laittaa,ihan senkin takia "jos" tuo mieskin pääsisi välillä vaipanvaihto puuhaan. ;) Eiköhän meillekin jokin tuon tapainen lipasto tule, että ehdin viikata ensimmäiset pienet vaatteet laatikoihin ennen vauvan tuloa. Kun tulen sairaalasta kotiin, olen sen verran poikki että elän ihan vauvan tarpeiden mukaan ja jätän taloustyöt miehelle.( Toivottavasti saan nukuttua, vältyn päänsäryltä, ja kun oma vauva nukkuu, niin naapurinkaan pienokaista ei huudateta turhanpäiten.Jne Tämmöisiä pieniä toiveita sairaala-aikaan.) Onneksi tässä on vielä aikaa haaveilla ja tuumailla, sillä meiltä puuttuu pinnasänky ja vaunut. Uudempi turvakaukalokin pitäisi hankkia, että saadaan pieni kotiin sairaalasta. Eipä maistunu tänä jouluna suklaat niinkuin ennen. Jos muutaman raaskis ens vuonna syödä... Ihana että on lunta! Sitä katsellessa on hyvä jatkaa ensi potkujen odottelua. Toivotan rauhallisia päiviä teidän vauvan syntymäpäivään asti, ja ihania hetkiä siitä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIh , teillä on siellä sellainen vaihe!! Itse olen jo tehnyt surutyötä masunkin menettämisestä, vaikka tällä hetkellä se on lievästi ahdistava, kun tahtoo kiristellä joka suunnalta. Tämä voi olla hyvinkin viimeinen kerta, kun olen raskaana - olen aina tykännyt raskaudesta. Mää en kyllä kans ole nukkunut sairaalassa, mutta toisaalta hormooni höiryissä olen kotona tahtonut alkaa sitten touhottamaan, enkä sitten ole osannut kyhnöttää vauvan kanssa kuten sairaala elämä pakottaa. Kahdella edellisellä kerralla on sattunut äänekäs huonekaveri - ei vauva vaan äiti... ensin mamma joka puhua pälpätti isoon ääneen puhelimessa toisella kertaa äiti, joka voivotteli ja valitteli yksin ääneen ja koitti lohduttaa vauvaa sinne sänkyyn puhumalla. Täytyy muistaa ne korvatulpat!!! Vaikka niissä ahdistaa se ettei kuule sitä omaa vauvaa niin selvästi, mutta jos toiseen korvaan.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!